Een Travellerspoint blog

Dag 7

Een tropisch zemparadijs, bereleuk!

overcast 30 °C

We zijn halverwege de reis en onze lichamen beginnen het te merken. Alle kilometers wandelen, bergen oplopen, staan in metro's en door musea lopen beginnen hun tol te eisen. Dat is het nadeel van onze reisstijl; je beleeft je omgeving volop en komt op allerlei plekken waar je normaal niet zou komen, maar het beult wel af. Vandaag dan maar even wat gas terug. We verlaten pas laat ons pension, we gaan terug naar de rotspoel die we gisteren zijn tegengekomen. Dit keer volledig uitgerust; Sharon in haar (iets te krappe) koreaanse bikini, ik in zwembroek. Het is een verademing om met korte broek te lopen met dit weer, alhoewel Sharons benen laten zien wat het nadeel is. Ze heeft 4 grote muggenbulten en aardig wat jeuk. We wandelen richting de poel bij de oedolgae, een korte tocht van minder dan 2km. Daarna nog een steile trap af en we komen aan bij de rotsformatie met poel. Er zijn alleen wat Koreanen aan het duiken in hun wetsuits en het is een gezellige boel. Er zijn 2 poeltjes, een heeft wel wat weg van een pierebadje (rond, niet dieper dan 1,5m op het diepste punt, lekker warm en vol met tropische visjes). De andere is wat dieper en staat door middel van een ondergrondse gang in verbinding met de zee. Stroming is dan ook wat sterker. Wij duiken er heerlijk in (zonder zwemvest, zonder wetsuit) en vermaken ons 2 uur prima. Het water is tropisch warm en je kan heerlijk rondjes zwemmen. Daarnaast is het uitzicht natuurlijk fantastisch. Geen tropisch zwemparadijs kan hieraan tippen!
Op de terugweg stoppen we nog even bij het lokale winkeltje langs de weg terug om ons favroiete soya drankje te kopen. Het vrouwtje herkent ons inmiddels en probeert een praatje aan te knopen. Dit blijft helaas echt een probleem, Koreaans lijkt op geen enkele westerse taal en is dus moeilijk te begrijpen. Andersom geldt dat waarschijnlijk ook voor hun. Ze wil in ieder geval graag weten of we Engels leraren zijn. Dat zijn tot op heden de weinige Westerlingen die dit deel van Jeju lijken te bezoeken. Je merkt duidelijk dat het niet veel voorkomt, we krijgen nog behoorlijk wat blikken op straat. Uiteraard is dat rondom de resorts wat minder. Tot op heden alleen positieve aandacht, de mensen lijken extra behulpzaam en gisteren probeerden wat kinderen hun Engels op ons uit.
We lopen terug naar ons pension om lekker te douchen. Het is nog steeds heet, maar de zon is in ieder geval het grootste deel van de dag achter de wolken. Na een verfrissende douche besluiten we toch nog maar wat dingen te gaan doen. We nemen de lokale bus naar Jungmun, een nabijgelegen dorpje waar ook de sjieke resorts zich bevinden. We gaan voor 1 reden; het teddyberen museum. Laat me uitleggen waarom. Ik houd van echtheid en heb een hekel aan kitsch. Echter, soms is iets zo kitscherig, dat het leuk wordt. Het is dezelfde reden waarom je soms die hele slechte film kijkt, het is gewoon lachen. De bus brengt ons veilig in Jungmun, alhoewel we nog een paar haltes te vroeg uitstappen. Ook hier geldt weer dat ik het Koreaans dusdanig slecht versta, dat als ik iets bekends meen te horen ik uitstap. Hier wast het "Jungmun" en "postoffice". Mijn theorie is dat het postkantoor in ieder geval altijd centraal in een dorp is. Dat klopt, alleen het museum zit aan de rand van het dorp op het resort terrein. Na een wandeling komen we aan en gaan naar binnen. Er komt al muziek tegemoet waarbij he direct moet denken 'ja...teddyberen'. Het was in ieder geval zo zoetsappig, dat als ik glazuur op mijn trommelviezen had gehad het spontaan was gesprongen.
Eenmaal binnen begint het lachen al snel. De eerste verdiepings bestaat uit scenes uit verschillende tijdperken, waar de beren mechanisch bewegen. Zo is er een scene van de Titanic, waar beren viool spelen, andere beren dansen en op een ijsschots op de achtergrond 2 ijsberen mee dansen. We hebben een Charlie Chaplin op rollerschaatsen, een landing op Normandy Beach in de 2e wereldoorlog en Neil Armstrong die op de maan landt (met een mysterieuze beer op de achtergrond). Hieronder een sfeerimpressie van de eerste verdieping. Als je de beren niet hebt gezien, is het lastig te begrijpen waarom dit nou zo lachen is.

IMG_0326_1_.jpg
E952E8382219AC6817654298F06A34D9.jpg

Het volgende deel van het museum bestaat uit beroemde historische figuren. Zo heb je de Be(ar)tles, Elvis, Michael Jordan, Bearcula en Mohammed Ali. Allemaal in berenvorm natuurlijk.

IMG_0336.jpg
IMG_0341.jpg

Derde deel; het hoogtepunt van het museum! Het begint met schilderijen nagespeeld door beren. Denk aan de Mona Lisa, the creation of men van Michelangelo en een zelfportret van Vincent van Gogh (uiteraard een beer zonder oor)

IMG_0343.jpg
IMG_0345.jpg

Zijn jullie er nog? Verrassend. Ik ben namelijk nog niet klaar! Wat dacht je van een beer Gandhi en een beer Napoleon?

IMG_0348.jpg
IMG_0350.jpg

En voor al jullie dappere lezers die door deze oogwegbrandende kitch heen zijn gekomen, het hoogtepunt; ik presenteer: SHARON EN PSY GANGNAM STYLE!

IMG_0354.jpg

Aansluitend is er nog een tuin vol met beren waar we nog een paar foto's hebben gemaakt, maar meer zal ik jullie vandaag niet aandoen. Wij moesten ook even bijkomen en gingen snel naar de verkoeling van de Starbucks met airconditioning. Hier besluiten we na een drankje dat we toch nog een tripje gaan plannen voor vandaag. We gaan lopend richting het International Convention Centre, waar de bus vandaan vertrekt naar Yakcheonsa temple. De wandeling loopt wat uit, maar na wat lokale hulp weten we ons doel te bereiken. De bus brengt ons keurig naar de tempel, die vlak bij de zee ligt tegen een heuvel aangebouwd.
IMG_0367.jpg
Je zou het niet zeggen aan het uiterlijk te zien, maar deze tempel is pas in 1991 gebouwd. Bouw duurde 8 jaar, nadat een monnik het stuk grond met waterbron had uitgekozen. De tempel zelf is een van de mooiste van het eiland. Er zijn fantastische tuinen omheen aangelegd, vol met prachtige bloemen en struiken. Tussendoor kom je hier en daar een pagoda tegen. De tempel zelf is reusachtig; via een grote trap klim je omhoog naar het complex. Het complex zelf bevat een gouden buddha van 3 verdiepingen hoog, waar je in de tempel omheen kan lopen. Wij vonden het echter toch wat raar om op ons sokken naar binnen te lopen en overal foto's te gaan schieten, de tempel wordt namelijk nog goed gebruikt door de locals. Door alle luiken en zijramen krijgen we echter alles goed te zien.
IMG_0369.jpg
Tijd om richting Seogwipo te gaan, het is inmiddels donker geworden. We staan in het donker te wachten bij een bordje tot de bus weer voorbij komt. Het is erg donker en boven de tempel beginnen zich donderwolken samen te pakken. Om het allemaal nog dramatischer te maken, begint in de tempel de grote gong te slaan, waarvan de dreun over de hele vlakte uitspreidt. Wij wachten ruim een kwartier en dan is de bus er eindelijk. Hij rijdt ons nog bijna voorbij ook in het donker, maar gelukkig trapt hij snel op de rem. We komen veilig aan in Seogwipo en gaan op zoek naar eten. We hebben niet zoveel zin in een uitgebreide maaltijd en lopen een nog kleiner huiskamertje binnen waar een vrouw zit te niksen. Op een scheefstaand grillplaatje bereid ze voor ons speklappen van de hier veel voorkomende zwarte varkens, met daarbij een diversiteit van kimchi en wat sauzen. Ook de koolbladeren om alles in op te vouwen en in een keer in je mond te stoppen (moet van het vrouwtje) mogen niet ontbreken. We eten weer heerlijk en leren daarbij ook nog eens wat bij wat te gooien. Een succesvolle dag wederom, misschien toch wel weer iets te actief... ach we zien het morgen weer!
IMG_0375.jpg

Geplaatst door Theemp 4:57

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Jullie reisverslagen houden ons goed bezig. Het is plezierig om ze te lezen.
Deze verslag met de beren museum is ook erg leuk. De Teddybeer lijkt wel een mascotte in Korea.
Vandaag 14 september is een extra bijzondere dag. Sharon van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een fijne dag toegewenst.
groetjes, Pa en Ma

door JohnMarleen

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint