Een Travellerspoint blog

Dag 8

Rustdag

rain 24 °C

Net als in de tour de france is er op een gegeven moment een rustdag. Deze hadden we vandaag. Mede veroorzaakt door het weer, het heeft hier tot begin van de avond gehoosd. Mooie kans om weer wat Nederlandse tv in te halen, wat te lezen en voor mij kans om het Koreaanse alfabet te leren (deels succesvol zover, weer een zinloze vaardigheid om straks om mijn cv te vermelden). Daarnaast hebben we het vervolg van de reis vast gepland. naar aanleiding van het nintendo ds translator vrouwtje uit Seoul. Vanaf de 18e begint in Korea namelijk Chuseok. Ik had eigenlijk gepland dat te missen, maar kennelijk volgt het begin de maankalender en niet de fatsoenlijke degelijke kalender van ons Europeanen. Ach ja...er staan wel een hoop activiteiten gepland. probleem is dat het hele land aan het reizen gaat. Kort wat informatie over Chuseok; nintendo-ds-translator-vrouwtje noemde dit de Koreaanse thanksgiving. De Koreanen komen bij elkaar met hun families, om hun voorouders te danken voor de oogst van het jaar. Een traditie die nog stamt uit de tijd dat Koreanen voor het grootste deel allemaal boeren waren, vergelijkbaar met de oogstfeesten in Europa. Koreanen gaan dus op reis naar hun geboorteplaats en aangezien een kwart van de bevolking in Seoul woont, kan je nagaan dat dit nogal wat drukte gaat opleveren in het openbaar vervoer en op de wegen. Wij vliegen de 21e uit Seoul terug naar Nederland, dus zaak om ruim voor die tijd in Seoul te zijn.
Kort maar onze reisplannen voor het vervolg van de reis. Morgen vliegen we vanuit Jeju naar Busan, een van de grootste havens van Aziƫ en de tweede stad van Korea (8 miljoen mensen dacht ik). Ik weet er nog weinig van, behalve dat je er levende octopus kan eten....(klik hier en eet smakelijk ^_^). Ik hoor bepaalde personen in Nederland wel eens zeggen "vis moet je lekker laten zwemmen", ik denk dus dat ze dit bedoelen; levend opeten. Ik weet nog niet of ik dat ga doen, maar het is in ieder geval een leuk vooruitzicht. We gaan zeker op de vismarkt kijken, volgens mijn reisgids "arguably the most smelly place in the world". Voor wie nu baalt dat hij/zij dit niet kan ruiken, hebben we vandaag wat in de winkel gevonden. Wat dacht je van nootjes met gedroogde vis? Het zijn een soort sardientjes die we ook al eens eerder hier in de kimchi hadden. Ze smaken lekker hartig, alleen de geur is vrij heftig.
IMG_0379_1_.jpg
Na 2 dagen Busan gaan we met de hogesnelheidstrein naar Gyeongju, oude hoofdstad van het voormalige Silla Koninkrijk. Hier schijnt natuur (er liggen 2 nationale parken dichtbij) gecombineerd te zijn met oude grafheuvels en een aantal tempels. Daarnaast is de stad redelijk uniek voor Koreaanse begrippen; om te voorkomen dat in de economische hoogtijdagen de stad te veel zou groeien, heeft de toenmalige dictator verboden boven bepaalde hoogtes te bouwen en moest elk huis verplicht een traditioneel Hanok dak hebben. Ook in Gyeongju blijven we 2 dagen, daarna gaan we met de trein door naar Seoul. Plaatsen hebben we reeds online gereserveerd, de rest van de vakantie komen we dan zorgeloos door!
Tot slot, we hebben vandaag natuurlijk wel gegeten en voor de foodies onder jullie wil ik natuurlijk niet onthouden wat het is geweest. Sharon wilde vandaag graag kip eten (op een eiland vol vis en varkens) en uiteindelijk hebben we een klein tentje gevonden. De kip was vrij pittig, maar erg smakelijk. Verrassend genoeg zat er ook een soort pindasaus bij...Daarnaast heb ik ook even een sfeerfoto gemaakt van de tentjes. Jullie hebben de afgelopen dagen veel gehoord over de huiskamer stijl, maar hieronder kunnen jullie het zelf zien. We zijn in nog geen enkel eettentje geweest waar de eigenaresse geen tv zat te kijken (Koreaans drama). Voor de PSY liefhebbers onder jullie; ja op die poster staat PSY. Hij heeft zijn ziel verkocht aan de marketing en maakt overal reclame voor. Hier is het voor 1 van de 2 Koreaanse bierbrouwerijen. Dat is hem voor vandaag! Morgen hopelijk weer een langere blog.
IMG_0377_1_.jpg
IMG_0378_1_.jpg

Geplaatst door Theemp 5:30 Gearchiveerd in Zuid-Korea

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint